1. Home>

Privatnost

Zadnje ažuriranje: Kolovoz 2023.

Vaša je privatnost veoma važna društvu SD Worx. U ovoj politici zaštite privatnosti objašnjeno je kako prikupljamo, obrađujemo i dijelimo Vaše osobne podatke i kako možete pristupiti svojim osobnim podacima, izmijeniti ih ili izbrisati.

1. Na koje se usluge primjenjuje ova Izjava o zaštiti privatnosti na mreži?

1.1. Opseg primjene
Ova Izjava o zaštiti privatnosti na mreži primjenjuje se na sve internetske stranice i portale društva SD Worx kojima se osigurava pristup našim internetskim uslugama i koji upućuju na ovu Izjavu o zaštiti privatnosti na mreži. 

U smislu ove obavijesti „SD Worx” odnosi se na SD Worx People Solutions NV, Brouwersvliet 2, 2000 Antwerpen i bilo koje drugo društvo SD Worx čije internetske stranice i portali upućuju na ovu Izjavu o zaštiti privatnosti na mreži.

1.2. Voditelj obrade podataka
Društvo SD Worx čiju internetsku stranicu ili portal posjećujete predstavlja Vašeg voditelja obrade podataka koji je, kao takav, odgovoran za prikupljanje, upotrebu, otkrivanje, čuvanje i zaštitu Vaših osobnih podataka u skladu s našim standardima privatnosti, ovom Izjavom o zaštiti privatnosti na mreži i svim primjenjivim nacionalnim zakonima.

1.3. Izvan opsega primjene
Osobni podaci koje obrađujemo za Vašeg poslodavca kao klijenta društva SD Worx u pogledu usluga ljudskih resursa i obračuna plaća koje pružamo uređeni su posebnim Sporazumom o obradi podataka koji smo sklopili s Vašim poslodavcem. Taj Sporazum o obradi podataka sastavni je dio ugovora o pružanju usluga sklopljenog s Vašim poslodavcem i njime Vam se jamči da prikupljamo i obrađujemo Vaše osobne podatke isključivo prema uputama našeg klijenta (Vašeg poslodavca).
Za pitanja o osobnim podacima koje nam Vaš poslodavac ustupa kao dio usluga ljudskih resursa i obračuna plaća koje pružamo ili pitanja o pravima na privatnost Vas kao zaposlenika obratite se odjelu za ljudske resurse Vašeg poslodavca.

2. Koje podatke od vas prikupljamo?

2.1. Podaci koje nam pružate Vi ili Vaš poslodavac
Prikupljamo osobne podatke koje nam pružite upotrebom naših internetskih stranica, ispunjavanjem naših obrazaca za kontakt ili preuzimanje, prijavom za primanje biltena, prijavom na događanje, edukaciju ili webinar ili drugom interakcijom s nama.

Također prikupljamo Vaše osobne podatke kada za Vas izrađujemo korisnički račun za pristup našim internetskim uslugama.
Osobni podaci koje nam pružate Vi ili Vaš poslodavac uključuju kako slijedi:

 • svi podaci koje nam pružite putem internetskog obrasca, kao što je prijava za primanje biltena, prijava na događanje ili edukaciju na internetskoj stranici
 • identifikacijski podaci kao što su Vaše ime i korisničko ime
 • podaci za kontakt koji nam omogućuju da komuniciramo s Vama, primjerice adresa e-pošte, broj telefona
 • podaci koje upotrebljavamo za osiguravanje pristupa našim internetskim uslugama, primjerice Vaša zaporka ili druge vjerodajnice za autentifikaciju
 • ostali sadržaj koji stvarate ili nam pružate, a koji je povezan s Vašim računom (primjerice, slika na Vašem korisničkom profilu, željeni način komunikacije ili zahtjevi za podršku).

2.2. Podaci koje automatski prikupljamo

Podaci o ponašanju
Ako nam pružite svoje osobne podatke, možemo pratiti Vašu interakciju s internetskim stranicama društva SD Worx, odredišnim stranicama i e-poštom. Naša tehnologija poštuje značajku koja onemogućuje praćenje u preglednicima, stoga ako ne želite da vas pratimo, možete omogućiti tu značajku u pregledniku.

Kolačići
Također upotrebljavamo „kolačiće” (male tekstualne datoteke koje Vaše računalo šalje prilikom svakog posjeta našoj internetskoj stranici) za prikupljanje i pohranu podataka. Prilikom upotrebe kolačića upotrebljavamo kolačiće sesije (koji traju dok ne zatvorite preglednik) ili trajne kolačiće (koji traju dok ih Vi ili Vaš preglednik ne izbrišete). Primjerice, upotrebljavamo kolačiće za pohranu Vašeg željenog jezika ili drugih postavki tako da ih ne morate ponovno postavljati svaki put kada posjetite naše internetske stranice, portale ili aplikacije. Neki kolačići koje upotrebljavamo povezani su s Vašim profilom (uključujući podatke o Vama, kao što je Vaša adresa e-pošte), a neki nisu. Za više informacija o tome kako upotrebljavamo kolačiće i kako ih možete onemogućiti pogledajte našu Izjavu o kolačićima.

Podaci o uređaju
Prikupljamo podatke o uređaju koji upotrebljavate prilikom posjeta našim internetskim stranicama, portalima i aplikacijama. To uključuje podatke o vrsti uređaja, operativnom sustavu, verziji i dr. Ti podaci pomažu nam da pružimo najbolju podršku u slučaju problema i podršku najčešće korištenim preglednicima i operativnim sustavima.

Sigurnosni podaci
Bilježit ćemo aktivnost korisnika, primjerice prijavu i odjavu korisnika, promjenu zaporke ili promjene u pravima pristupa, i to kako bismo pravovremeno prepoznali neovlašteno ili zlonamjerno ponašanje.

3. Kako upotrebljavamo te podatke?

Vaše osobne podatke upotrebljavamo u različite poslovne svrhe i u skladu s različitim pravnim osnovama obrade, među ostalim radi ispunjavanja obveza iz ugovora s Vašim poslodavcem i pružanja naših usluga, osiguravanja usklađenosti s našim pravnim obvezama, ostvarivanja naših legitimnih interesa ili na temelju Vaše privole.

3.1. Za točno određenu svrhu za koju ste nam pružili podatke
Kada ispunite obrazac za preuzimanje dokumenta, upotrebljavamo te podatke za slanje e-poruke za preuzimanje dokumenta ili ako ispunite obrazac za kontakt, za slanje odgovora na Vaše pitanje.

3.2. Za informiranje klijenata o drugim relevantnim rješenjima, događanjima ili istraživanjima društva SD Worx
Ako ste već klijent ili ćete postati klijent, možemo upotrebljavati Vaše podatke da bismo Vam poslali informacije o drugim zanimljivim povezanim rješenjima, pozivnice na događanja ili istraživanja u svrhu poboljšanja naše usluge.
U bilo kojem trenutku možete odustati od primanja našeg marketinškog sadržaja ili promijeniti svoje željene postavke putem e-poruke koju šaljemo.

3.3. Za personalizaciju Vašeg iskustva na našim internetskim stranicama, portalima i aplikacijama
Upotrebljavamo Vaše osobne podatke u svrhu personalizacije naših internetskih stranica, portala i aplikacija na temelju Vaše upotrebe i željenih postavki kako bismo Vam osigurali dobro iskustvo.

3.4. Za unapređenje naših internetskih stranica, portala i aplikacija
Prikupljamo zbirne analitičke podatke s naših internetskih stranica, portala i aplikacije da bismo kontinuirano optimizirali naše digitalne platforme. Vodimo brigu o tome da su svi podaci koje prikupimo u ovu svrhu anonimizirani.

3.5. Za provođenje analize i istraživanja tržišta
Isto tako upotrebljavamo zbirne podatke za provođenje analiza poput analize trendova, istraživanja tržišta i analize predviđanja.

3.6. Za pružanje pristupa našim zaštićenim portalima i aplikacijama te zaštitu i održavanje funkcionalnosti naših internetskih usluga
Upotrebljavamo Vaše osobne podatke poput adrese e-pošte i zaporke za pružanje pristupa portalima i aplikacijama na koje imate pravo. Poduzimamo potrebne mjere da bismo osigurali da je ta vrsta podataka ispravno zaštićena i da bismo spriječili pristup neovlaštenih osoba Vašem profilu (primjerice, upotrebom provjere u dva koraka). Nadalje, upotrebljavamo podatke u našim sigurnosnim zapisima za praćenje sigurnosti naših internetskih usluga i pravovremeno otkrivanje neovlaštene ili zlonamjerne aktivnosti.

4. Kako možete pristupiti svojim osobnim podacima, upravljati njima i izbrisati ih?

Poštujemo Vaše pravo na pristup i ispravljanje vlastitih osobnih podataka, kao i pravo da zatražite brisanje ili ograničavanje naše upotrebe Vaših osobnih podataka prema zahtjevima primjenjivog zakona:

 • imate pravo znati koje osobne podatke prikupljamo
 • možete od nas zatražiti ažuriranje Vaših podataka ako su Vaši osobni podaci nepotpuni ili netočni
 • možete zatražiti brisanje ili ograničavanje upotrebe Vaših osobnih podataka
 • možete podnijeti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka.

Ako imate korisnički račun, možete pristupiti Vašim kontakt podacima i podacima o željenim postavkama i sami ih promijeniti putem našeg centra za željene postavke ili portala.
Za pristup, upravljanje i brisanje drugih vrsta podataka možete se obratiti društvu SD Worx slijedeći upute u donjem odjeljku Kontakt.

5. Koliko dugo čuvamo Vaše osobne podatke?

Čuvamo Vaše osobne podatke samo koliko je potrebno za naše komercijalne i operativne aktivnosti ili za druge nužne svrhe kao što je usklađenost s našim zakonskim obvezama, rješavanje sporova i provođenje naših pravila. Navedeno vrijedi i za svakoga s kime dijelimo Vaše podatke i tko provodi usluge u naše ime.
Sljedeći kriteriji mogu utjecati na stvarna razdoblja čuvanja podataka:

 • Koliko dugo su nam Vaši osobni podaci potrebni za pružanje naših internetskih usluga? To uključuje održavanje i unaprjeđenje izvedbe naših proizvoda, održavanje naših sustava sigurnima i vođenje odgovarajuće evidencije poduzeća.
 • Jesmo li iz zakonskih, ugovornih ili sličnih razloga obvezni čuvati Vaše osobne podatke? Primjeri mogu uključivati zakone o obveznom čuvanju podataka, vladine odluke o čuvanju podataka važnih za istragu ili osobne podatke koji se čuvaju u svrhu parničenja.
 • Jeste li dali privolu za duže razdoblje čuvanja podataka? Ako da, čuvat ćemo podatke u skladu s Vašom privolom.
  U trenutku kada više ne trebamo čuvati Vaše osobne podatke, iste ćemo uklonit iz naših sustava ili depersonalizirati ih tako da se ne mogu povezati s Vama.

6. S kime dijelimo Vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke možemo otkriti drugim članovima grupe SD Worx i trećim stranama.
Podatke dijelimo samo s organizacijama trećih strana koje smo angažirali za obradu podataka u naše ime (izvršitelji obrade podataka) na temelju naših uputa i u skladu s primjenjivim zakonodavstvom i ovom Izjavom o zaštiti privatnosti na mreži. Prilikom otkrivanja osobnih podataka nastojat ćemo smanjiti količinu osobnih podataka koje otkrivamo na ono što je izravno relevantno i potrebno za postizanje navedene svrhe.

Nikad nećemo prodavati ili dijeliti Vaše podatke s trećim stranama u marketinške i oglašivačke svrhe bez Vaše privole.
Možemo dijeliti podatke ako smatramo da je otkrivanje razumno potrebno za ostvarivanje sukladnosti sa zakonom, propisom ili pravnim zahtjevom:

 • s tijelima za provedbu zakona, vladinim agencijama ili ovlaštenim trećim stranama kao odgovor na provjereni zahtjev ili pravni postupak vezan uz kaznenu istragu ili navodnu ili sumnjivu nezakonitu radnju ili bilo koju drugu radnju koja nas, vas ili bilo kojeg od naših korisnika izlaže zakonskoj odgovornosti
 • s trećim stranama uključenima u zakonski postupak ako nam izdaju sudski poziv, sudski nalog ili sadržajno sličnu pravnu osnovu ili ako u dobroj vjeri smatramo da je otkrivanje podataka nužno za sprječavanje neposredne opasnosti od fizičke ozljede ili financijskoga gubitka ili za prijavu sumnje na nezakonitu radnju.

7. Na koji način štitimo Vaše podatke?

Posvećeni smo zaštiti Vaših podataka i zaposlili smo tim stručnjaka za sigurnost koji nadzire sigurnosne mjere koje poduzimamo. Imamo program za sigurnost podataka i kontinuirano provodimo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke sigurnosne mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmjene. To uključuje sigurnosne mjere kao što su vatrozidovi i šifriranje podataka, fizička sigurnost i kontrola pristupa podacima.

Preporučljivo je da i Vi poduzmete određene korake za zaštitu vlastitih osobnih podataka na mreži. Odaberite snažnu zaporku i nemojte upotrebljavati zaporku koju koristite i na drugim stranicama. Nemojte ni s kime dijeliti svoju zaporku. Društvo SD Worx nikad od Vas neće tražiti zaporku putem nezatraženog telefonskog poziva ili e-poruke.

Kad je to moguće, nemojte se oslanjati isključivo na zaporku i upotrebljavajte snažne mehanizme autentifikacije koje smo Vam stavili na raspolaganje. Nemojte se zaboraviti odjaviti s internetske stranice i zatvoriti prozor preglednika nakon završetka rada.

8. Izmjene Izjave o zaštiti privatnosti na mreži

Društvo SD Worx zadržava pravo na povremenu izmjenu ove Izjave o zaštiti privatnosti na mreži u svrhu odražavanja promjena u praksama zaštite privatnosti ili novih praksi zaštite privatnosti u skladu s ovom odredbom. Ako izmijenimo ovu Izjavu o zaštiti privatnosti na mreži, objavit ćemo revidiranu izjavu na našim internetskim stranicama i ažurirati datum zadnjeg ažuriranja na početku ove Izjave o zaštiti privatnosti na mreži.

9. Eskaliranje nadzornom tijelu

Imate pravo uložiti prigovor nadležnom nadzornom tijelu ako vjerujete da nismo djelovali u skladu sa zakonima o zaštiti podataka. Za SD Worx People Solutions NV možete se obratiti belgijskom Tijelu za zaštitu podataka, Drukpersstraat 35, 1000 Bruxelles, +32 (0)2 274 48 00 commission@privacycommission.be - www.privacycommisssion.be.

10. Kontakt

Ako imate kakvih pitanja ili prigovora u vezi ove politike zaštite privatnosti ili ove teme, možete nas kontaktirati na adresi privacy@sdworx.com.
Ako ste klijent i imate pitanja o privatnosti, možete se obratiti svojoj osobi za kontakt u društvu SD Worx.