1. Home>
no-alt
BLOG

Velika ostavka ili veliko resetiranje?

Nepredvidiva vremena natjerala su ljude da preispitaju svoje životne prioritete i naprave promjene na poslu sada ili nikad, od promjene djelatnosti do samostalnog probijanja i postajanja vlasnicima poduzeća. Pročitajte više kako se istaknuti kao izvrstan poslodavac.

29. 05. 2024.
no-alt
BLOG

Širite se na međunarodno tržište? Olakšajte proces obračuna plaća s globalnim pružateljem usluga.

Kako tvrtke koje se šire na strana tržišta mogu uspješno upravljati tranzicijom na globalno način poslovanja? Širenje poslovanja na međunarodno tržište može značajno opteretiti odjele ljudskih resursa i obračuna plaća. Trebaju li se obratiti globalnom vanjskom dobavljaču ili manjim lokalnim pružateljima usluga kako bi smanjili opterećenje i rizik pravilnog obračuna plaća? Saznajte kako olakšati ovu tranziciju u našem blogu.

29. 05. 2024.
no-alt
BLOG

7 načina na koje rješenje za upravljanje radnim vremenom pruža vrijednost vašoj organizaciji!

Organizacije koje su prepoznale važnost kvalitetnog upravljanja radnim vremenom već osjećaju pozitivne učinke na svoje poslovanje. U našem najnovijem blogu istražujemo samo neke od načina na koje upravljanje radnim vremenom može dodati vrijednost vašoj organizaciji. 

29. 05. 2024.
no-alt
BLOG

Digitalno radno mjesto – korak 4: HR tehnološka integracija

U zadnjoj fazi digitalizacije radnog mjesta optimizirajte svoje HR procese te centralizirajte i integrirajte brojna rješenja kojima ćete podići iskustvo zaposlenika. U našem blogu provjerite kako ostvariti i pokrenuti puni potencijal vaše organizacije

29. 05. 2024.
no-alt
BLOG

Koje su najbolje prakse Međunarodne organizacije rada za učinkovito upravljanje radnim vremenom??

Dobrobiti organizacije radnog vremena i smanjenja broja radnih sati ponovno je potvrdila studija koju je provela Međunarodna organizacija rada (ILO). Provedba inovativne i proaktivne politike podjednako će koristiti zaposleniku i tvrtki.

20. 02. 2024.
no-alt
BLOG

Kako se uhvatiti u koštac s najvećim izazovima HR-a

Nakon dugog razdoblja kontrole poslovanja, došlo je vrijeme da se ponovno usredotočite na rast. Ta činjenica nadahnjuje mnoge tvrtke da se (ponovno) povežu sa svojim talentom. 

20. 02. 2024.
no-alt
BLOG

Digitalno radno mjesto - Korak 3: produktivnost i rast

Nakon što ste pojednostavili svoje HR procese i poboljšali korisničko iskustvo, sljedeći korak u digitalizaciji radnog mjesta je prebacivanje vašeg fokusa na radnu tehnologiju koja potiče rast, angažman i produktivnost radnika

20. 02. 2024.
no-alt
BLOG

Vanjska usluga obračuna plaća: 4 savjeta o tome koje zadatke vrijedi outsourcati.

Outsourcing obračuna plaća nije koncept koji se može postaviti kao uzmi ili ostavi. HR i menadžment kompanije odlučuju koje bi zadatke željeli povjeriti trećoj strani, a koje žele zadržati u kući. Kako bi vam pomogli u razmišljanju i donošenju odluka naveli smo nekoliko profesionalnih savjeta.

20. 02. 2024.
no-alt
BLOG

Praktični savjeti za kraj godine!

Početak je 12. mjeseca, a kraj godine i blagdani su jako blizu pa se osjeti pritisak zbog završavanja tekućih projekata, sezonskih i redovnih poslova, korištenja godišnjih odmora i organizacije posla te blagdanskih događaja i aktivnosti koje također traže i vrijeme i posvećenost. Kako se u svemu tome snalazi HR i s kojim se sve temama bavi?

By Jasmina Lukačević05. 12. 2023.