1. Home>
 2. HR blog>
 3. Programska rješenja za HR i obračun plaća>
digitalno radno mjesto

Digitalno radno mjesto - Korak 3: produktivnost i rast

Nakon što ste pojednostavili svoje HR procese i poboljšali korisničko iskustvo, sljedeći korak u digitalizaciji radnog mjesta je prebacivanje vašeg fokusa na radnu tehnologiju koja potiče rast, angažman i produktivnost radnika. To uključuje programe učenja i razvoja, aplikacije za mapiranje dobrobiti i vještina, platforme za suradnju i još mnogo toga. Osiguranjem pravih alata zaposlenici mogu učinkovitije obavljati zadatke, rasti profesionalno i osobno te u konačnici povećati produktivnost organizacije. 

Zašto je davanje prioriteta radnoj tehnologiji ključno za izgradnju modernog digitalnog radnog mjesta?

Stvaranjem digitalnog radnog mjesta opremljenog pravim alatima, zaposlenici mogu učinkovitije obavljati zadatke, profesionalno se razvijati i osobno rasti, što rezultira sveukupnom produktivnijom organizacijom.

  prednosti tehnologije

   Tko može imati koristi od HR tehnologije koja osnažuje zaposlenike i obavlja posao?

   Ovaj korak zahtijeva određenu razinu digitalne zrelosti, dugoročnu viziju i kulturu radnog mjesta koja prihvaća promjene. Zbog značajnih ulaganja, digitalizacija usmjerena na čovjeka uglavnom se primjenjuje u većim organizacijama. Tamo prava tehnologija može omogućiti dublje veze između zaposlenika i s organizacijom. Međutim, sve veći broj dobavljača tehnologije nudi pristupačna rješenja i za mala i srednja poduzeća.

   Težiti produktivnosti i rastu zaposlenika: dovoljno ili ne?

   U određenom trenutku imat ćete priličan raspon transakcijske i radne tehnologije. Velike su šanse da će to rezultirati raštrkanim tehnološkim krajolikom i digitalnim preopterećenjem, a ni jedno ni drugo nije dobro za iskustvo zaposlenika. Rješenje leži u besprijekornoj i inteligentnoj integraciji, dok je usklađivanje s radnim ciklusom radnika također ključno.

   Manje od 4 od 10 europskih organizacija tvrdi da su već postigle visoku ili potpunu integraciju između HR aplikacija, tako da ima još puno posla:

   Procjena razine integracije ljudskih resursa u Europi

    Integracija tehnologije

     Savjeti za povećanje produktivnosti radnika i rast uz HR tehnologiju:

     Proširite svoju viziju HR tehnologije: opišite kako izgleda budućnost vaših zaposlenika. To bi trebalo uključiti plan koji je u skladu s težnjama vaše tvrtke i zaposlenika.

     Integrirajte tehnologiju u tijek rada (i života): zaposlenici danas žele pristupiti HR uslugama putem tehničkih rješenja tamo gdje jesu, a ne tamo gdje HR želi biti.

     Prikupite povratne informacije kako biste optimizirali cjelokupno iskustvo zaposlenika: digitalizacija ljudskih resursa nije ravna linija do uspjeha. Redovito provjeravajte svoje zaposlenike kako biste otkrili točke poboljšanja.

     Podijelite priče o uspjehu: najvjerodostojniji ambasadori vašeg HR tehničkog tima su njegovi korisnici, stoga pronađite ljude koji će jamčiti za vaše tvrdnje dijeleći svoja iskustva