1. Home>
 2. HR blog>
 3. Programska rješenja za HR i obračun plaća>
Digital Workspace 1

Digitalizacija radnog mjesta – 1. korak: operativna izvrsnost

Automatizacija HR zadataka prvi je korak prema izgradnji snažnog digitalnog radnog mjesta. Pojednostavljenjem i racionalizacijom složenih, ponavljajućih i dugotrajnih procesa kao što su obračun plaća, HR administracija te evidencija radnog vremena i prisutnosti, možete postići operativnu izvrsnost i postaviti temelje za uspješnu digitalnu transformaciju.

  Inhouse chart

  Zašto težiti operativnoj izvrsnosti HR-a?

  Digitalizacija vaših HR procesa učinit će ih učinkovitijima, produktivnijima, profitabilnijima, preciznijima i pružiti će više zadovoljstva za vaše kupce. Automatizacija zadataka upravljanja vremenom i njihova integracija s procesima obračuna plaća štedi vam vrijeme, smanjuje pogreške i osigurava usklađenost sa zakonima. Ali iznad svega, vašem timu za ljudske resurse daje priliku da se usredotoče na strateške projekte.

  Kome može koristiti automatizacija ljudskih resursa?

  Automatizacija prije svega može koristiti organizacijama koje poduzimaju svoje prve korake na putu digitalizacije. Ipak, automatizacija HR procesa jednako je važna za male tvrtke kao i za veće koje već imaju određene procese digitalizirane. Međutim mnogo je primjera malih i srednjih poduzeća kojima nedostaje HR menadžer ili HR tim, tako da su sve uštede vremena koje se mogu postići digitalizacijom procesa ljudskih resursa itekako dobrodošle.

   Inhouse chart

   Digitalizacija vaših HR procesa za optimalnu učinkovitost:  da li je to dovoljno ili ne?

   Iako automatizacija može ponuditi značajne prednosti za poslovanje i ljudske resurse, važno je napomenuti da se digitalno iskustvo za krajnje korisnike može lako zanemariti ako se ne implementira ispravno. Za tvrtke je ključno da prednost daju korisničkom iskustvu i da osiguraju da su tehnologije automatizacije koje implementiraju, prilagođene korisniku te da se besprijekorno integriraju s postojećim HR sustavima.

   Ova se zabrinutost odražava u činjenici da su organizacije općenito više predane pojednostavljenju i automatizaciji HR procesa nego pružanju boljeg digitalnog iskustva za svoje zaposlenike.

   Savjeti za uspješnu digitalizaciju vaših ljudskih procesa:

   Čuvajte se pretjerane digitalizacije: digitalizacija nije sama sebi cilj. Automatizirajte HR procese samo kada stvaraju značajnu vrijednost.

   Ovladajte sa usklađenosti s propisima i sigurnosti: premještanje HR procesa u oblak ili čak lokalno, zahtijeva kvalitetno i sigurno upravljanje podacima, sigurnosti i privatnosti

   Procijenite učinak: redovito procjenjujte što funkcionira, a što ne. Provjerite imate li neometan pristup pokazateljima izvedbe